Австрийка с първа победа за Световната купа по биатлон

встрийката Лиза Тереза Хаузер спечели индивидуалната дисциплина на 15 км от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц.

27-годишната Хаузер, която от началото на януари записа три поредни трети места, измина трасето за 42:29.3 минути и допусна само една грешка в третата си стрелба. Така тя постигна първа победа в кариерата си за Световната купа.

„Тази подготовка през лятото и всички лишения се изплатиха с този успех. Невероятна победа! Една моя мечта се превърна в реалност“, каза австрийката след състезанието.

Втора на 43.7 секунди се класира Юлия Джима от Украйна, която единствена от всичките 93 състезателки повали и 20-е мишени.

Французойката Анаис Шевалие-Буше завърши на трета позиция с пасив от 1:04.0 минута и една грешка в стрелбата.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Доротея Вирер се нареди четвърта на 1:15.1 минута с две пропуснати мишени.

Лидерката за Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд е едва 31-а с четири грешки, а сънародничката й Тирил Екхоф също с четири пропуска се нареди 18-а.

Олимпийската шампионка от Пьончан Хана Йоберг от Швеция финишира 29-а с три грешки и пасив от 3:21.3 минути.

В генералното класиране за Световната купа след 14 старта продължава да води Марте Олсбу Рьойзеланд с 589 точки, но преднината й вече е само 6 точки. Втора е Тирил Екхоф с 583 точки, а трета е шведката Хана Йоберг с 562 точки.

Българката Милена Тодорова е 53-а с 48 точки.

Българските национали пропускат стартовете в Антхолц.

Индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете е в петък.

Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *