Балет „Арабеск“ играе „Лешникотрошачката“

Съвременната танцова приказка за деца и възрастни „Лешникотрошачката“ по музика на Чайковски представя Балет „Арабеск“ на 10 януари от 17 ч. на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Хореографията е на Боряна Сечанова, сценография – Борис Стойнов, художничка – Цветанка Петкова-Стойнова, научи ДУМА от Мая Михайлова.

„Лешникотрошачката“ на Балет „Арабеск“, сътворен по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и вълшебната музика на Чайковски, е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

Посланието е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи, Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман – мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари  Фриц – Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка – Константина Ханджиева, в ролята на Снежната кралица е Ангелина Гаврилова.

„Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск“, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност“, отбелязва Мария Русанова.

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на КОВИД-19 по време на спектаклите в Музикалния театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерството на здравеопазването, както и от Столичната община. Местата в зрителната зала са ограничени до 30 процента от наличните. Домакините молят зрителите да носят маски и да спазват дистанция.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *