БНТ възкръсна, погреба Нова тв и Цитиридис.

Битката за зрители на трите телевизионни гиганта навръх 31 декември – БНТ, Би Ти Ви и Нова телевизия, приключи с безапелационен победител и  той е телевизията-майка, научи . Дъжавната медия отвя конкуренцията с новогодишна програма в стил Хачо Бояджиев, а аудиторията пред малките екрани красноречиво подсказа на двете частни телевизии, че й е дошло до гуша от лиготиите и лапешкото поведение на Николаос Цитиридис и втръсналите смешки на Зуека и Геро.

Рекорден рейтинг от 40 процента са отчели на „Сан Стефано“ по време на „Нова година с БНТ“ – празничното предаване с водещи Алекс Сърчаджиева и Руслан Мъйнов, което започва в 22.15 ч. Музикалните изпълнения бяха дело на тежката артилерия на родната поп сцена – Васил Найденов, Веско Маринов, Богдана Карадочева,  Силвия Кацарова, Орлин Горанов, но и звезди от младата генерация – Дара, Михаела Маринова, българската надежда за „Евровизия“ Виктория Георгиева, Дийп Зоун, 100 Кила.

„Виво Монтана“, Тони Стораро и фолклорен ансамбъл „Чинари“ също допринесоха за успеха на Новогодишната програма на БНТ. А скечовете бяха от Георги Мамалев, дуета Димитър Иванов-Капитана и Бай Тъньо, Ники Станоев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, както и актьорите от Варненския куклен театър.

„БНТ се опитва да върне празничните програми, които се правеха по времето на Хачо Бояджиев, Младен Младенов и Васа Ганчева. Хубава традиция от миналото, която Емил Кошлуков иска да възстанови. Прави му чест. Това си има публика, времето е покацало, че е харесвано от хората“, коментира в навечението на 31 декември Васко Кеца и се оказа прав.

Втора по гледаемост, с 25 процента аудиторен дял, е била празничната програма на Нова телевизия, която избра да се бори за зрителското внимание със специален новогодишен епизод на шоуто „Маскираният певец“.

Вторият сезон на забавното шоу, в което популярни личности се крият под костюми, изпълнявайки български и световни хитови, приключи преди няма и месец. Затова беше ясно, че специалното издание от 31 декември няма да предложи кой знае какво по-различно от видяното през сезона, а участниците няма с какво да изненадат публиката, тъй като вече са разгръщали пред нея своите певчески възможности цели три месеца.

Изобщо не е изненада, че вниманието на най-малко зрители, равняващи се на едва около 15 процента аудиторен дял, е привлякъл Николаос Цитиридис. Дори и в Новогодишната нощ и със звезди като Люси Дяковска, Максим Ешкенази, цялото семейство Стораро, Катерина Евро, Криско и други, експериментът на Би Ти Ви не е успял да прикове повече публика от обичайната, която намираше за интересни лиготиите на водещия и през останалите дни на седмицата.

Цитиридис за пореден път превърна студиото си в закусвалня, с тази разлика, че снощи гостите му бяха принудени да участват в тъпи скечове не с дюнери, а с ръжени хпебчета.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *