Винсент Крихмайер спечели Супер Г в Кицбюел

Представителят на домакините Винсент Крихмайер спечели Супер Г, валиден за Световната купа в алпийските ски, който се проведе на легендарната писта „Щрйф“ в Кицбюел (Австрия).

Състезанието трябваше да е вчера, но лошото време в събота в австрийските Алпи пренареди програмата.

Крихмайер оправда големите надежди и с №5 преодоля разстоянието от 2,150 метра за 1:12.58 минута. Денивелацията на заледеното днес трасе е 540 метра.

Второто място е за швейцарецът Марко Одермат, който изостана с 55 стотни. Подиумът беше допълнен от друг австриец Матиас Майер, който остана само на 4 стотни от Одермат.

Четвърти е италианският ветеран Кристоф Инерхофер с време 1:13.17 минута. На пета позиция завърши спусналият се първи Кристиан Валдер (Австрия) на 70 стотни зад победителя. Изненадващо шести стана стартиралият със задния 28-и номер канадец Джеймс Крауфорд на 1 секунда и 11 стотни след най-бързия.

Снимка 515480

Източник: GettyImages

Победителят от двете спускания в петък и в неделя Беат Фойц (Швейцария) пропусна врата и се заби в предпазните мрежи.

В генералното класиране начело продължава да е французинът Алекси Пинтютро с 802 точки. Днес той добави 24 точки. Марко Одермат е втори с 607 точки. На трета позиция падна норвежецът Александър Аамод Килде с 560 точки, който няма да се състезава до края на сезона заради контузия.

Винсент Крихмайер оглави класирането само в дисциплината Супер Г с 241 точки. Швейцарецът Мауро Кавизел е вече втори с 225 точки, а Аамод Килде – трети със 172 точки.

 

Автор:

Тодор Кръстев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *