Големият сняг идва след Йордановден

Ще вали сняг в много райони от страната към края на десетдневието и началото на второто десетдневие. Очаква се да се образува и снежна покривка, а след 10 януари температурите ще са подходящи за снеговалеж. Това каза синоптикът Анастасия Стойчева пред bTV.

 

 

По думите й ни очаква зима с повече валежи, като застудяването започва след Йордановден. Януари ще доведе закъснялата зима, която чакаме, посочи тя.

 

 

„Най-ниските температури, които очакваме през януари са -10 и -15 градуса, прогнозира Стойчева. „Това ще се случва след преминаването на студени атмосферни фронтове, изясняването и стихването на вятъра. Най-често това са температури в котловините. Най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса“, отбеляза тя.

 

 

„В Рило-родопската област имаме натрупани количества от над 400 литра на квадратен метър, което е 4-5 пъти над нормите“, обясни тя. По думите й в страната, включително и в източните райони, е имало достатъчно валежи, които да компенсират сушата от летните и есенните месеци. Температурите през декември също са били над средните за страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *