Две българки влязоха в преследването в Оберхоф, Екхоф записа 4-та победа за сезона

Милена Тодора и Мария Здравко си заслужиха правото да стартират в утрешното преследване на 10 километра от петия кръг за сезона в Световната купа по биатлон, след като завършиха в първите 60 на днешния спринт.

Тодорова премина дистанцията от 7.5 километра в немския зимен център Оберхоф за 25:39.1, след като допусна две грешки при стрелбата си от положение легнал и завърши 30-та на 1:45.1 зад победителката. Здравкова пък бе безгрешна при двете си стрелби, но направи по-слабо ски бягане и завърши на 46-та позиция, на 44 секунди зад Тодорова. Третата българка в днешния старт Даниела Кадева остана 65-та, с една пропусната мишена, като тя изостана на само 10 секунди зад последното място даващо право на участие в утрешното преследване.

А победата днес грабна норвежката Тирил Екхоф, която премина дистанцията за 23:54.0, поваляйки всичките десет мишени, с което си осигури преднина от 30 секунди пред Хана Йоберг преди утрешния старт. Шведката също не допусна нито един пропуск, но бе значително по-бавно по тежкото трасе в Германия. Трета в днешния старт завърши австрийката Лиза Тереза Хаузер, която допусна една грешка при втората си стрелба и остана на 40.2 секунди зад Екхоф.

В класирането за големия кристален глобус лидер с актив от 455 точки продължава да е Марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия), която днес завърши на пета позиция, след като допусна по един пропуск при двете си стрелби. Втора в битката за големия глобус е Хана Йоберг, която изостава с 23 пункта спрямо водачката, докато трета на още 26 точки е Екхоф. В борбата за малкия глобус в дисциплината Рьозеланд е първа с актив от 228 пункта и преднина от само две пред Хана Йоберг, докато трета с актив от 208 е Екхоф.

Утрешното преследване на 10 километра започва в 13:45 часа българско време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *