Донатела ди Петрантонио разказва за сълзите на живота в романа „Върнато момиче“

Действието се развива в Абруцо, Италия. Едно тринайсетгодишно момиче губи всичко за една нощ – дом край морето, най-близките си приятели, безусловната обич на осиновителите си. То е върнато в многодетното семейство на родителите си, което никога не е виждало. Главната героиня е лишена от комфортния си живот и влиза в свят на бедност, бори се да осмисли какво се е случило с нея и да открие себе си. Временно ли е това? Болна ли е нейната „майка“? Ще се върне ли за нея? Направила ли е нещо нередно? Докато скърби за предишния си живот, тя става близка със своята по-млада сестра Адриана, която й помага да се ориентира в новия си живот.

„Върнато момиче“ е трогателна история, чувствително изследване на идентичността, принадлежността, идеализма и как осмисляме света. Донатела ди Петрантонио разказва откровено за сълзите на живота. Авторката се занимава с темата за майчинството, семейството, отговорността и грижите от оригинална гледна точка и с рядко изразителна интензивност и горчивина.

Донатела ди Петрантонио (родена през 1963 г. в Абруцо, Италия) е един от най-добрите италиански романисти. По професия е стоматолог. Авторка е на романите „Моята майка е река“ и „Красива моя“. Лауреат е на наградите „Кампиело“, „Наполи“, „Бранкати“ и „Стрега“. Романът „Върнато момиче“ постига голям успех в Италия и е публикуван в много страни. Има и театрална постановка, основана на неговия сюжет.

 

Книгата може да бъде купена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.