Донатела ди Петрантонио разказва за сълзите на живота в романа „Върнато момиче“

Действието се развива в Абруцо, Италия. Едно тринайсетгодишно момиче губи всичко за една нощ – дом край морето, най-близките си приятели, безусловната обич на осиновителите си. То е върнато в многодетното семейство на родителите си, което никога не е виждало. Главната героиня е лишена от комфортния си живот и влиза в свят на бедност, бори се да осмисли какво се е случило с нея и да открие себе си. Временно ли е това? Болна ли е нейната „майка“? Ще се върне ли за нея? Направила ли е нещо нередно? Докато скърби за предишния си живот, тя става близка със своята по-млада сестра Адриана, която й помага да се ориентира в новия си живот.

„Върнато момиче“ е трогателна история, чувствително изследване на идентичността, принадлежността, идеализма и как осмисляме света. Донатела ди Петрантонио разказва откровено за сълзите на живота. Авторката се занимава с темата за майчинството, семейството, отговорността и грижите от оригинална гледна точка и с рядко изразителна интензивност и горчивина.

Донатела ди Петрантонио (родена през 1963 г. в Абруцо, Италия) е един от най-добрите италиански романисти. По професия е стоматолог. Авторка е на романите „Моята майка е река“ и „Красива моя“. Лауреат е на наградите „Кампиело“, „Наполи“, „Бранкати“ и „Стрега“. Романът „Върнато момиче“ постига голям успех в Италия и е публикуван в много страни. Има и театрална постановка, основана на неговия сюжет.

 

Книгата може да бъде купена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *