Зимно време в галерия „Париж“

Столичната галерия „Париж“ подреди традиционната си зимна експозиция „Wintertime“, която може да се разгледа до края на март, научи ДУМА от Надя и Борис Павлови. Участват постоянните автори на галерията, които са представители на следните стилове: реализъм и сюрреализъм – Мария и Валери Върбанови, Марина Богданова, Росен Кръстев, Искрен Семков, Станислав Вардев, Даниела Зекина и дебютиращият млад художник Божидар Динков; наивизъм – Росен Рашев-Рошпака, Димитър Вецин, Анета Яламова, Петър Димов, Владимир Шунев и чуждестранните автори на галерията Гуидо Ведовато (Италия) и Ролана (Литва), тук можем да причислим и библейската живопис на Юлия Станкова, която представя нови три произведения върху дърво; графика, керамика, абстракция – литографии и дигитална графика от Иван Нинов и Петър Бояджиев, абстрактна живопис от Деля Чаушева, Петко Антонов и Руслан Котев, керамични скулптури от Изабел Немечек.

„Wintertime 2021“ в галерия „Париж“ има за цел както да съпостави произведенията на художниците от сходни стилови направления, така и да намери допирни точки между напълно противоположните – наивизъм и реализъм, наивизъм и абстракция, сюрреализъм и абстракция и т.н.

Посетителите вероятно ще усетят една специфична нишка между произведенията, която ги обединява и създава усещането за хармония. С най-прости думи – това е топлината и искреността в изкуството, която художниците на галерията носят и препредават на зрителите със своите произведения. Надяваме се точно тази топлина на изкуството да ни сгрява през зимните месеци, казват Надя и Борис Павлови.

Цялата експозиция е достъпна и виртуално в сайта на галерията www.gallery-paris.com.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *