Зографски преодоля квалификациите в Бишофсхофен

Владимир Зографски преодоля с лекота квалификацията на състезанието по ски скок в Бишофсхофен, Австрия, последен старт от веригата „Четирите шанци“.

Зографски прелетя 125 метра, които му отредиха 111,8 точки и 31-во място в пресявките. Така в утрешния ден негов съперник в първия кръг ще бъде норвежецът Даниел Андре Танде, който постигна 20-и резултат от 118,3 точки със скок от 127,5 метра.

Победител в квалификацията стана полякът Камил Стох. Лидерът в класирането на „Четирите шанци“ направи скок от 138 метра, който му отреди 142,9 точки. Този резултат бе с 0,6 точки по-добър от този на норвежеца Роберт Йохансон, който се нареди втори. Трето място в квалификацията постигна водачът за Световната купа Халвор Гранеруд от Норвегия със 142,2 точки.

Изненадващо квалификацията не успя да преодолее словенецът Анже Ланишек, който се движеше шести в класирането на Шанците. Той скочи само 108 метра и с 83,6 точки остана на 2,5 точки зад канадеца Матю Соукуп, който затвори петдесетицата на класиралите се.

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *