Камил Стох спечели 69-то издание на „Четирите шанци“

Камил Стох (Полша) спечели 69-то издание на „Четирите шанци“, след като триумфира и в последното състезание от веригата в Бишофсхофен, Австрия.

За полякът това е общо трети „Златен орел“, след като той спечели турнето през 2017 и 2018, като при втория си триумф той записа едва втория „Голям шлем“ в историята на „Четирите шанци“, печелейки и четирите състезания.

През тази година той спечели само двете на австрийска земя, но това му бе напълно достатъчно да триумфира с общо преднина от 48.1 точки пред победителя от първото състезание в турнето Карл Гайгер (Германия). Трети на 52.8 точки от Стох остана шампионът в „Четирите шанци“ за миналата година Давид Кубацки (Полша), който пък триумфира в Гармиш-Партенкирхен навръх Нова Година.

В самото състезание днес, Стох направи скокове от по 139 и 140 метра, с което събра общо 300.7 точки, завършвайки на 20.3 пункта пред Мариус Линдвик (Норвегия), който преодоля съответно 137 и 140.5 метра в двата си скока днес. Трети завърши Гайгер, който преодоля 138 и 133.5 метра в двата си опита днес.

Единственият българин в Световната купа Владимир Зографски не успя да спечели своя дуел с Даниел Андре Танде (Норвегия), след като скочи едва 116.5 метра срещу 131.5 на норвежеца. По този начин Зографски не успя да се класира за втория скок в три от четирите състезания в турнето, с което остана на 40-то място в генералното класиране, с пасив от 564.8 точки спрямо Стох.

В класирането за Световната купа лидер продължава да е Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия), който с актив от 768 пункта води със 184 пред Маркус Айзенбихлер (Германия), а трети на 260 точки от лидера в днешният победител Стох.

Програмата на Световната купа по ски скокове продължава този уикенд с две състезания на шанцата в Титизее-Нойщад, Германия.

https://www.sportal.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *