Кремъл нарече „глупост“ разследването на Навални за „двореца“ на Путин

Кремъл нарече разследването на руския опозоционер Алексей Навални за „двореца“ на Владимир Путин в Геленджик „голословна глупост“ и компилация.

Вчера екипът на Навални публикува материал, в който се твърди, че руският президент е построил дворец на брега на Черно море за 100 млрд. рубли.

„Знаете, че тази тема беше пусната преди около три или четири години. И тук в този случай се прелива от пусто в празно, и вече многократно са се опитвали да използват тези инсинуации“, коментира говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Той предположи, че „единствената новост“ е използването на „монтажни истории“.

„Там, в басейн в определен дворец, има кадри с Путин, плаващ в Енисей, (…) които (…) обиколиха целия свят. Това е такава суха констатация“, обясни говорителят на Кремъл.

Песков подчерта, че президентската администрация „няма и най-малко желание да се заинтересува от това“.

„Отдавна ни известно за подготвящи се информационни атаки срещу държавния глава. Те бяха и, за съжаление, ще продължат. В този случай на президента се вменява в собственост нещо, което не съществува. Цялата собственост на президента на Русия се декларира ежегодно и се публикува“, увери той.

Освен това прессекретарят на Путин призова руснаците да не превеждат пари на „мошениците от Фонда за борба с корупцията“ и настоя, че подобни разследвания били измама. Фондът е създаден от Навални.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *