Лукашенко имал наследствена непоносимост към водката

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призна, че практически не пие вино или спиртни напитки, тъй като има наследствена непоносимост към алкохола. Той разказа за това в ефира на телевизия „Россия 1“.

Държавният глава отбеляза, че не обича нито водката, нито самогона, защото той няма ензима, който преработва алкохола. Това той е наследил от майка си.

Лукашенко обаче“пие малко по задължение“ при срещите си с лидерите от други страни или в женска компания.През 2018 г. белоруският лидер разпореди премахването на ограниченията за продажба на алкохолни напитки в търговските вериги на републиката през нощта – деня след въвеждането им. Президентът обясни, че „необходимо е да се борим с пиянството и алкохолизма не чрез такива едностранни забрани, които на практика вместо очаквания положителен резултат се превръщат в растеж на сенчестия пазар и криминалната сфера, включително увеличаване на предлагането на фалшиви продукти“.Той също така припомни, че е обсъждал с руския президент Владимир Путин забраната за продажба на алкохол през нощта в Русия. Според Лукашенко Путин е изненадан, че толкова много алкохолни напитки от Беларус се продават в Русия – както се оказа, руските шофьори на камиони са натоварени в Беларус с каси с алкохол и след това ги продават обратно в родината им.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *