Мануел Фелер сбъдна мечтата си за победа във Флахау

Представителят на домакините Мануел Фелер триумфира в слалома, проведен във Флахау (Австрия). На 28-годишна възраст той постигна първата си победа в състезание за Световната купа.

Австриецът сподели след състезанието, че от дете е мечтал да спечели точно на тази писта, когато е наблюдавал състезанието сред многохилядната публика.

Фелер беше трети след първия манш, когато изоставаше на 25 стотни зад лидера Клеман Ноел (Франция). Той проведе второто си спускане най-добре и премина трасето за 55.515 секунди, записвайки общо време от 1:50.27 минута.

Ноел започна неуверено и бързо загуби аванса си. Преди последната контрола той съкрати изоставането си на 11 стотни, но в последните метри не беше достатъчно точен и завърши на 43 стотни от победителя.

Друг австриец Марко Шварц допълни подиума. Той беше пети след първия манш, но рискува много и завърши на 70 стотни зад Фелер.

В калсирането следват: Себастина Фос-Солевега (Норвегия), Линус Щрасер (Германия) и гигантът Рамон Ценхойзерн (Швейцария).

Лидерът в генералното класиране Алекс Пинтюро се класира десети, а норвежкият майстор на слалома Хенрик Кристоферсен едва 18-и.

В общото класиране Пинтюро увеличи аванса си с 29 точки и има вече 718 точки. Вторият Александър Аамодт Килде (Норвегия) с 560 точки и третият Марко Одермат (Швейцария) с 501 точки не стартираха днес.

В класирането за слалом става все по-интересно. Фелер излезе начело с 310 точки, следван от Шварц с 39 точки и Щрасер с 278 точки.

Тодор Кръстев

Тодор Кръстев

Роден на 10-ти август 1966-а г. в София. През юни 1991-а г. завършва Електроника в Технически Университет, София. Има сериозни интереси в областта на математиката (програмиране, обработка на база данни), история, география.

Занимава се със спортна статистика от дете. От март 2011-а г. поддържа статистиката на ТОПСПОРТ.

Владеe португалски и английски език свободно. Ползва испански и руски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *