Микаела Шифрин спечели във Флахау и продължава да чупи рекорди

Микаела Шифрин спечели своята победа №68 в състезание за Световната купа в алпийските ски. С това тя изпревари легендат Марсел Хиршер. Американката записа най-добро общо време на нощния слалом в Флахау (Австрия). Тя финишира за 1:47.02 минута.

Шифрин подобри и рекордна на Линдзи Вон за най-много победи в една дисциплина. Микаела има вече 44 успеха в слалома, докато Линдзи завърши кариерата си с 43 победи в спускането.

Втора остана австрийката Катарина Линсбергер, която кара най-добре във втория манш. Тя изостана само на 19 стотни зад Шифрин, записвайки 4 подиум в слалома за сезона.

На трета позиция се класира вечно втората Уенди Холденер (Швейцария) с изоставане от 43 стотни.

Водачката в генералното класиране Петра Влъхова (Словакия) не можа да се качи на подиума за 19 стотни след една груба грешка.

Пета се класира швейцарката Мишел Гизин, която е в битката за Големия кристален глобус, а шеста нейната сънародничка Камй Руст, стартирала със задния №57.

Влъхова все още има комфортна преднина в общото класране със 699 точки. Втора е Гизин с 575 точки, а Шифрин се изкачи на трета позиция с 485 точки. Линдсбергер е на четвърто място с 460 точки.

Само за дисциплината слалом Влъхова е начело с 400 точки. Втора е Линдсбергер с 360 точки. Шифрин има 335 точки, пред Гизин с 330 точки.

Автор:

Тодор Кръстев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *