Рон Пол: Великият рестарт е пълна власт за малцина и робство за нас

Клаус Шваб, основателят и изпълнителен директор на Световния икономически форум, предлага умишлената истерия около коронавируса да се използва за задействането на глобалния план за „Велик рестарт“. Този Велик рестарт е свързан с разширяване на държавната власт и с потискането на свободата по целия свят.

Шваб предвижда авторитарна система, при която корпорациите действат като партньор на правителството. Големият бизнес ще упражни предоставените му от правителството монополни правомощия, за да увеличи властта на стейкхолдърите, вместо на акционерите. Стейкхолдърите (или заинтересованите страни) включват правителството, международните организации, самия бизнес и „гражданското общество“.

Разбира се, държавните бюрократи и политиците, заедно с мощни групи със специални интереси, ще решават кои са и кои не са стейкхолдъри, какво е в техен интерес и какви стъпки трябва да предприемат корпорациите, за да увеличат максимално властта на тези заинтересовани страни.

Желанията на хората не са приоритет

Великият рестарт драстично ще ускори тенденцията за шпиониране чрез проследяване в реално време. Също така ще се изисква хората да получат цифрови сертификати, за да пътуват, и дори технологични импланти в телата си, за да бъдат контролирани.

В предложението на Шваб за наблюдение е включена идеята му да използва мозъчни сканирания и нанотехнологии, за да предскаже и ако е необходимо, да предотврати бъдещото поведение на хората. Това означава, че на всеки, чийто мозък е „сканиран“, ще му се отнемат правата от Втората поправка на Конституцията (за правото да носи оръжие) и други права, тъй като правителствен бюрократ е „пророкувал“, че лицето ще извърши престъпление.

Системата за проследяване и наблюдение може да се използва за заглушаване на онези, които изразяват „опасни“ политически възгледи, като например, че Великият рестарт нарушава дадените ни от Бог права на живот, свобода и стремеж към щастие. Великият рестарт предвижда и огромно разширяване на социалистическата (колективистката) държава чрез програма за универсален базов доход. Това може да се използва за гарантираното спазване на тоталитарните мерки на въпросния „рестарт“.

Освен всичко това, начинанието ще бъде много скъпо

Неизбежното увеличение на държавния дълг няма да се разглежда като проблем от хората, които вярват в модерната икономическа теория. Тя представлява обновена версия на онзи мит, че дефицитите нямат значение, докато Федералният резерв осребрява дълга.

Великият рестарт в крайна сметка ще се провали по същата причина, поради която всички други опити на правителството да контролира пазара се провалят. Както показа Лудвиг фон Мизес, държавната намеса в пазара нарушава ценовата система.

Цените са начинът, по който информацията за стойността на стоките и услугите, свързани с други стоки и услуги, се предава на участниците в пазара. Намесата на държавата в пазара обърква сигналите, изпращани от цените, което води до свръхпредлагане на определени стоки и услуги, и до недостиг на други.

Локдауните показаха опасностите от държавния контрол върху икономиката и личният ни живот. Те увеличиха безработицата, доведоха до закриване на много малки предприятия и доведоха до повече злоупотреба с наркотични вещества, домашно насилие и самоубийства.

Казват ни, че локдауните са заради вирус, който обаче не представлява голяма опасност за огромния процент от населението. И все пак, вместо да възприемат различен подход, политиците усилват двойно провалената си политика за носенето на маски и ограниченията.

Междувременно големите технологични компании, които вече често действат като ортаци на държавата, цензурират всеки, който поставя под съмнение официалната линия за заплахата от коронавируса или ефективността на локдауните, маските и ваксините. Катастрофалните „мерки“ срещу ковид са само последният пример за това как тези, които се отказват от свободата си, за да получат безопасност или здраве, в крайна сметка ще се окажат несвободни, в опасност и болни.

Вместо Великия рестарт на тоталитаризма, ние се нуждаем от великото прераждане на свободата!

Автор: Рон Пол

Превод: Александър Радков

Източник: Ron Paul Institute via Waking Times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *