Световното първенство в северните дисциплини ще бъде без публика

Световното първенство по ски-северни дисциплини, което ще се проведе в Германия ще бъде без публика заради пандемията. Закупилите билети ще получат обратно парите си, съобщиха организаторите.

Дългоочакваната надпревара е планирана да се проведе в Оберстдорф от 23 февруари до 7 март. Трудното решение беше взето, след като правителството на Германия обмисля допълнителни ограничения, свързани с борбата с коварния вирус.

„Разбира се, че бихме предпочели друго решение. 2021 година няма да бъде зимната приказка, за която всички сме мечтали“, сподели натъженият президент на германската ски федерация Франц Щайнле.

Надеждите бяха да има малък брой зрители по трибуни, съблюдаващи стриктно мерките за безопасност съгласно одобрените протоколи. Плановете бяха за 2,500 човека на шанцата за ски скове и 2,000 на стадиона за ски-бягане.

Организаторите първоначално се надяваха да присъстват малък брой зрители на фона на строги мерки за безопасност – 2500 на шанцата за ски-скокове и около 2000 на стадиона за ски-бягане.

Домакините съобщиха, че са продали 55 хиляди билета. 7 от 21-е дисциплини са били напълно разпродадени. Притежателите на билети ще си вземат парите обратно и ще имат възможността да гледат състезанията по телевизията.

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *