Симеон Деянов със силния изяви в Швеция

Националът ни в ски бягането Симеон Деянов постигна няколко добри резултати в началото на 2021-а. Преди това Симеон Деянов се присъедини към националния отбор юноши, които бяха на подготовка в Ливиньо (Италия). За почти месец те участваха в поредица състезани, сред които Континентална купа в Гомс (Швейцария), Световна купа в Давос и Славянска купа.

Преди Коледните и новогодишни празници, Симеон Деянов се завърна в Швеция, където живее и тренира.

Този уикенд Деянов стартира в 3-дневното ФИС състезания за купа Воксваген в Остерсунд (Шв), което не се състоя в края на 2020г. Състезание се проведе в 3 дни при следната състезателна програма: 30 км. масов старт в класически стил, Спринт в класически стил и 15 км. в свободен стил.

В надпреварата на старт застанаха 100 състезатели. Симеон Деянов се представи добре, като на 30 км. класически стил се класира 19-ти с 97.28 фис точки. Той сподели, че е очаквал по- предно класиране, но за съжаление счупване на щека не му позволява. През втория състезателен ден спринт 1. 4 км. класически стил е 37-ми, а на 15 км. свободен стил е 17-ти с време 37, 40.7 на +1,23.4 разлика от победителя Йохан Херберд от Швеция. В края на месец януари Симеон Деянов ще участва в Световната купа във Фалун.

https://www.sportal.bg/news.php?news=881719

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *