София Годжа с четвърта поредна победа в спускане

Италианката София Годжа спечели четвърта поредна победа в спускане, валидно за Световната купа. На тежката писта в швейцарския курорт Кран Монтана олимпийската шампионка преодоля дистанцията за 1:27.75.

Второ и трето място заеха стартиралите с по-задни номера Лара Гут-Бехрами (Швейцария) и Елена Куртони (Италия), съответно на 27 и 60 стотни. Друга италианка, Лаура Пировано с №20 остана четвърта на 82 стотни, а силно представящата се през сезона американка Брийзи Джонсън е пета на 89 стотни.

Чешката сноубордистка Естер Ледецка се спусна с много висока скорост, но падна лоша. За щастие тя се размина със сериозна контузия и успя сама да слезе до финала.

Снимка 515172

Източник: GettyImages

В генералното класиране начело е словачката Петра Влъхова, която днес финишира седма и добави 36 точки. Нейният актив вече е 825 точки. Втора е швейцарката Мишел Гизин със 741 точки. Тя добави 26 точки.

С победата си Годжа изпревари сънародничката си Марта Басино, не стартирала днес. София е с 654 точки, а Марта с 623 точки. Следват Гут-Бехрами с 567 точки и американката Микаела Шифрин с 565 точки. Шифрин не кара в този сезон в скоростните дисциплини.

Само в спускането Годжа изглежда сигурна победителка. Тя има 480 точки от възможни 500. Джонсън е втора с 285 точки, а швейцарката Корин Зутер е трета с 238 точки.

Утре на същата писта ще се проведе състезание в дисциплината Супер Г.

Автор:

Тодор Кръстев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *