Ученици рисуват портрет на „Моят Левски“

Военният клуб в Русе организира конкурс за рисунка „Моят Левски“. Инициативата е под патронажа на областния управител на област Русе Галин Григоров и ще се проведе онлайн. В нея ще могат да участват ученици от първи до дванайсети клас, както и студенти. Те ще бъдат разделени в четири възрастови групи, а именно първа от 1 до 4 клас, втора от 5 до 8 клас, трета от 9 до 12 клас и четвърта за студенти.

Участниците могат да нарисуват портрет на Левски, да го изобразят в цял ръст или свободно да интерпретират случки от живота на Дякона. Творбите трябва да са с размер 50/35 см., изработени с материали по избор като молив, туш, перо, пастели, акрилни бои, акварел, маслени бои и други подобни.

Участниците могат да изпращат произведенията си в електронен вариант до 16.02.2021 г. включително на следния e-mail адрес: [email protected].

За повече подробности в хода на конкурса може да следите и официалната фейсбук страница на Военния клуб: https://www.facebook.com/Voenenklub

Отличените творби ще бъдат обявени на 19-ти февруари, а призьорите във всяка от възрастовите групи ще получат наградата си лично от областния управител Галин Григоров.

Предвижда се още най-добрите творби да бъдат подредени в изложба след премахване на противоепидемичните мерки.

Председател на журито, което ще оценява работите на участниците, е Вергиния Пенчева, а членове са Георги Пасев и Таня Пасева, които са бивши преподаватели по изобразително изкуство, а сега художници в Държавния куклен театър в Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *