Яна Петкова- Каракашова – живопис в Галерия АРТЕ

Галерия АРТЕ

представя

Яна Петкова – Каракашова

живопис

20 януари – 05 февруари 2021

 

„Галерия АРТЕ е уредила самостоятелната изложба на Яна Петкова, в която художничката се представя по-широко в различни свои амплоа – с картини, изпълнени в акрилна техника, тушови пейзажи и колажи.

Не за първи път си мисля колко е трудно днес – в хаоса от визуално разноречие, бомбардиран от бързо менящи се моди и псевдо такива – да чуеш собствения си глас и да намериш своя единствен и уникален език. Към тези мисли се връщам и сега пред работите на Яна Петкова. Помня първите и още ученически творби, после участията и в някои изложби предимно с колажи, както в изложбата, пак в галерия АРТЕ, на фамилията, към която принадлежи и която свързваме с незабравимия и забележителен Найден Петков.

Продукт на природно дарование и творческа енергия, подбраното за тази изложба говори за един свят, в който има определени лични характеристики – безспорна емоционалност, изразена в деликатни нюанси, чувствителност към пулсацията на багри и фактури, в някои от нещата недоизживяна декоративност на формата, може би като следа от академичното образование. Виждам бъдещето на Яна Петкова именно в разгръщането на тези – живописни и душевни – пространства, върху които тя ще сложи свой неповторим личен знак.

От сърце пожелавам на младата художничка характер и отвореност към предизвикателствата на XXI век!“

Ружа Маринска

Биография на художничката

Местоположение: Галерия АРТЕ – ул. Бузлуджа 31, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *