Бойко Борисов в Банско

КМЕТЪТ ИВАН КАДЕВ ПОСРЕЩНА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОЙКО БОРИСОВ НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В БАНСКО

 

На кратко работно посещение в сутрешните часове в Банско пристигна министър-председателят Бойко Борисов, придружаван от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.  Те бяха посрещнати от кмета на община Банско Иван Кадев  и неговия екип, председателят на Общински съвет Димитър Русков и народният представител Александър Мацурев.

Министър –председателят Бойко Борисов инспектира реконструираната  улица „Глазне” и новопостроената част на ул.”Найден Геров”, с която се оформя южната дъга на околовръстния път на града.

Делово и оперативно, кметът на община Банско запозна премиера с част от направеното  в областта на капиталовите разходи през миналата година и с инвестиционната програма за  инфраструктурата на Банско и Добринище през 2021 г. С отпуснатите с министерско постановление  през м. декември близо 7 млн. лв., със средства от държавния бюджет, по различни програми и с общински средства, в община Банско предстои да бъдат изградени нови участъци от улици, зелени зони и да бъде подобрена инфраструктурата, каза кметът на Банско. Той отправи благодарност и към министър Ангелов за отпуснатите 2000 бр. антигенни тестове , с които днес в Банско реално може да заработи новата лаборатория за тестване за ковид. Кметът Кадев отново насочи вниманието на премиера към проблемите,  с които се сблъсква местният бизнес заради ограниченията.

Бойко Борисов констатира с изключително задоволство резултатите от работата, постигнати в условията на извънредно положение и обеща държавна подкрепа за продължаване на инвестициите в община Банско, което да осигури подобряване на инфраструктурата. Премиерът подчерта, че предприетите от правителството мерки  за контрол и управление на пандемията работят, и посочи като пример Банско, който е един от малкото отворени зимни курорти в Европа. Той изрази увереност, че добрите резултати от ваксинацията скоро ще бъдат видими и все повече хора ще могат да идват да почиват тук и да се радват на природата.

Посещението на премиера Борисов в Банско е второто за по-малко от година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *