Световното първенство по ски-алпийски дисциплини ще се проведе без зрители

Световното първенство по ски алпийски дисциплини, което трябва да се проведе в италианския зимен център Кортина д’Ампецо другия месец, ще бъде без публика и при стриктно спазване на хигиенната концепция за ограничаване на коронавируса. Това е препоръката на експертен съвет, който включва от държавните власти в Италия.

Биолозите дадоха зелена светлина за събитието, което трябва да се проведе от 8-и до 21-и февруари, което обаче също както и стартовете от Световната купа, ще бъде без зрители.
Въпросната комисия смята, че „участието на фенове е твърде голям риск в момента“, написа министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора във Facebook. „Но безопасността на спортистите и работниците е гарантирана“.

В рамките на две седмици в Кортина ще се проведат 11 състезания, наредени в програмата по-малко от година след като финалите за сезон 2020-а на същото място бяха отменени.

Преди да се даде посока на провеждане, здравните власти на Италия настояваха Световно по ски да се проведе чак през 2022-а година, но ФИС отказа да приеме предложението.
В следващите дни ще има повече детайли относно пристигането на спортистите на летището в Рим, като ще бъдат помолени да стоят минимално кратко време в Кортина, пише агенция АНСА.

„Световното по ски алпийски дисциплини е най-голямото събитие в спорта в Италия от избухването на пандемията. Ние се стараем да удовлетворим всички интереси, които е възможно- телевизиите, компаниите с рекламите, но няма как да пуснем зрителите, обясни Спадафора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *