LG създаде прозрачен телевизор

През годините телевизорите ставаха по-тънки, екраните им – по-големи, а в бъдеще ще бъдат и прозрачни. Такава технология показа по време на Международното изложение за потребителска електроника (CES) южнокорейската компания LG.

Излъчено видео по време на събитието, което тази година се провежда изцяло онлайн, показва 55-инчов OLED дисплей, който излиза от рамката на легло и първоначално изглежда като масивно стъкло, но после се оказва телевизор. Обстановката зад него продължава да бъде видима, дори докато работи, пише CNN.

Прозрачните екрани не са напълно нова технология, но все повече производители на електроника се ангажират с разработката на техни прототипи. През август Xiaomi стартира продажбите на 55-инчов прозрачен телевизор на стойност 7200 долара, а Panasonic показа подобен модел преди години.

Устройството на LG все още не е достъпно за широката публика, не е ясно и на каква цена ще се продава.

Дисплеят може да се използва и като аларма, може да показва основна информация за времето навън, часа в момента, както и да служи за четене на книга и други. Освен това има потенциал да работи успешно и в полза на бизнеса, тъй като може да бъде интегриран във всеки ресторант, така че незабавно да приема поръчки от посетителите.

Източник: Мениджър Нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *