Алберт Попов слага Банско на каската

Водещият български алпиец Алберт Попов подписа днес официален договор с „Юлен“, концесионер на ски курорт №1 Банско. По силата на контракта Попов ще сложи името на Банско на своята каска за стартовете, които му предстоят. „Много се радвам, че в тези трудни времена в които много фирми имат затруднения от „Юлен“ ми подават ръка с този договор, коментира Попов. От страна на „Юлен“ Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата пожела на Алберт нови успехи по белите писти и много здраве.

Попов в момента тренира в Банско и се готви за участието си на световното в Кортина ДАмпецо. На мондиала Алберт ще участва в гигантския слалом и слалома.

„Чувствам се отлично след изявите ми в последния месец, заяви Попов на онлайн пресконференцията днес. – Сезонът не започна по очаквания от мен начин, но през януари успях да покажа формата за която твърдях, че съм влезнал. За Световното и останалите стартове до края на сезона ще дам всичко от себе си, защото знам, че съм много стабилен“.

 

„С изявите си в последния месец Алберт показа на всички, че мястото му е сред топ скиорите в света в дисциплината слалом, и ние трябва да сме много горди, заяви Цеко Минев, президент на БФСки. – Надявам се, че въпреки сложната ситуация, заради коронавирусната пандемия ще успеем да направим по най-добрия начин Световната купа и Световното младежко първенство. Имаме няколко сценария с всички необходими мерки, като те ще бъдат проиграни до дните преди стартовете, за да няма изненади. В постоянен контакт сме с ръководството на ФИС и здравните власти в България, за да спазим всички изисквания. Надявам се, въпреки сложната ситуация да се поздравим с успешно провеждане на двете най-големи спортни прояви в България за годината“. Минев благодари на спонсорите на двете прояви, за подкрепата, която оказват на организационния комитет.

Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев поздрави Алберт за изявите му и му пожела успех и в следващите стартове и тези на Световната купа в Банско.

„Преди няколко дни се навършиха 4 години от победата за Световната купа по сноуборд на Радо Янков в Банско. Да спечели тук българин старт от Световната купа бе невероятна емоция. Пожелавам на Алберт от все сърце един ден да постигне същото и да ни зарадва с победа за Световната купа в Банско на Бъндеришка поляна, каза Бобев. Според него подготовката за Световната купа и младежкото световно върви по план.

„За голямо наше съжаление стартовете в Банско ще се проведат без публика, разкри още Бобев. – Това се прави, за да гарантираме максимална сигурност на всички участници“. До сега за СК в Банско заявени за участие са 72-а състезатели от 22 нации. Заявки за участие на младежкото световно са изпратили 92-а скиори от 44 нации.  

„Близо 200 човека ще участват в подготовката на пистите и организацията в тях по време на състезанията, обяви Виктор Гичев, директор на СК и младежкото световно. Същинската работа по пистата започва от 14 февруари. Снежният контрол в Банско е поверен на Гичев, което е голяма чест за страната ни, защото в почти всички Световни купа това се прави от рейсдиректорите или технически делегати, които винаги са от друга страна. Това е поредно доказателство за перфектната работа на екипите ръководени от Гичев. 

фото Иван Обрейков