„Голата истина за група „Жигули“ излиза напролет

Много забавление и едни от най-популярните актьори в България обещава трейлърът на „Голата истина за група „Жигули“, публикуван в официалната фейсбук страница на филма. Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Божинов, чийто първи проект – „Възвишение“, стана най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас, научи ДУМА от Нина Корнилева от Key Events&Communication.

Сниман основно в Бургас, филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове е поел по собствен професионален път, нямащ нищо общо с музиката. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Фори, ръководен от лични мотиви, се нагърбва със сложната задача да изглади недоразуменията и да поведе „Жигули“ отново към успеха. Но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, което води до интригуващи комични обрати.

В главните роли ще видим Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Участват още Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

„Смятам, че тази година хората ще имат нужда от повече усмивки. Ще пуснем филма през пролетта, в критичен за киноиндустрията момент. Но вярвам, че всички заедно ще успеем да помогнем на българските кина да се възстановят по-бързо, а на хората ще дадем повод да се засмеят и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години“, споделя Виктор Божинов.

Камерата отново е поверена на Антон Бакарски, сценаристки са Ваня Николова и Нели Димитрова, а продуцент е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от „Concept Studio“. „Голата истина за група „Жигули“ се очаква да излезе по кината в цяла България през пролетта. Официален разпространител е bTV Studios.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *