Изложба на Ева Тенева-Зайкоф в галерия-книжарница „София прес“

„Блок номер 5“ е заглавието на изложбата на Ева Тенева-Зайкоф, подредена в галерия-книжарница „София прес“ до 20 февруари. Изложбата има ретроспективен характер и включва рисунки, фотография, графика и живопис, видеоархив и експерименти, както и мили спомени, предмети на големи художници и сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и учениците на авторката, научи ДУМА от Олимпия Даниел.

„Детските спомени са най-красиви, те подхранват целия ни живот, а въображението, ако го съхраним, остава най-важният ни архив от чувства и усещания. Моята малка първа папка е моето съкровище, моята метална кутия за моливи от ученичеството ми е кутията ми за бижута. Нищо не може да се сравни с емоцията на снимките, с аналоговото рисуване и писане на шрифтове. Ръката, която те води, учителят, който изважда на бял свят това, което носиш, ти дава сили да стигнеш неподозирани светове и върхове.

Изложбата събира малки кътове с големи хора, приятели и невероятните ми мотиватори преподаватели, учители и съветници във времето, които ми дадоха тласък за това, което съм: Климбо – моят кръстник, Андрей Сугарев, Венцислав Боянов, Едмонд Демирджиян, проф. Александър Станев и Александър Дяков, и други. Спомени, предмети, визуален и аудиоархив ще разкаже моята история от 5-годишна до днес. Рисунки, графични и живописни работи, нестандартни експерименти и пърформънс, фотография, принтове, мода, превод, идеи – кои осъществени, кои чакащи в моето ателие да им дойде времето. Ученици и последователи, изключителни креативни приятели, които рисуват и се вдъхновяват в моето студио. Работилници, проекти и не на последно място исторически, политически стилове в изразните средства, виртуална мотивация и помощ за душата. Всички, които са били до мен и са част от моя арт свят“, споделя Ева Тенева-Зайкоф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *