Илияна Йотова: Вторият ни мандат няма да бъде резултат от задкулисни договорки

Каквото и да ни коства, вторият мандат няма да бъде резултат от задкулисни преговори, пазарлъци и договорки. Това увери вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването “Лице в лице“ по БиТиВи. За тези четири години от нашия мандат с президента ние спазихме обещанията си. Това за мен е най-голямото ни постижение, подчерта тя. Добави и още нещо – „Нито веднъж не съм се съмнявала в подкрепата на БСП за нашите кандидатури.

Каквото и да говорят нашите опоненти, президентът Радев направи възможна промяната в България. Дано да сме прави в това, което мислим, ще проличи след няколко месеца, посочи Йотова.

Точно тази промяна гарантира живота на хората и дава перспектива на младите хора да останат и да градим една модерна България. За тези четири години аз нито веднъж не съм усетила, че от БСП проявяват негативизъм към нас. Диалогът с тях не е прекъсвал. Какво ще реши БСП за нашата кандидатура, ще разберем след 4 април. Преди четири години аз бях партийната кандидатура и никога не съм го крила. Като влязохме на „Дондуков 2“, с президента Радев обявихме, че приключваме с партийното говорене и смятам, че изпълнихме и това обещание, каза още вицепрезидентът.

Корнелия Нинова може да се похвали, че успешно е защитила тази кандидатура – на президента Радев, убедена е Йотова.

Решението за нашето повторно кандидатиране дойде след дълги разговори, дискусии и анализи. Няма безгрешни хора и ние много добре знаем, че не винаги сме били прави, но искаме да продължим с връщането на държавността, категорична е тя.

Според нея реакцията на БСП не е двоумене. Категорично мога да заявя, че всички приказки за разрив между нас и БСП са спекулации, категорична бе Йотова. Предстои ми разговор с г-жа Нинова, ще видим каква е тяхната стратегия, продължи тя.

За мен е спекулация и твърдението, че Румен Радев е поставено лице на Москва. Това не е вярно. Балансираната външна политика, която водеше президентът, доказва това мое виждане. Не е вярно също така, че никой не е канил президента в чужбина. Това много лесно може да се провери на сайта на президентството. Румен Радев беше обвиняван и в проамериканска политика заради инициативата „Три морета“. За мен президентът винаги е защитавал българските национални интереси, подчерта Илияна Йотова.

На въпрос как би откроила мандата им с президента Радев, Йотова отговори така: „Аз би тръгнала от спазените обещания“. Протестите започнаха заради подкрепата за нас, за нашата институция. Протестът казваше всичко онова, което е нашата политика, изтъкна тя. Хората на площадите казаха: „Не искаме да живеем в страна, която е абонирана за последното място във всичко!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *