Как децата пресъздават „Рецептите на баба“

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З -7, обяви тазгодишното издание на Националния конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба“. Той цели да стимулира интереса на децата към претворяването на кулинарните традиции на България. Инициативата започна през 2009 г. и придоби популярност в цялата страна. През годините в изданията са участвали по над 2000 деца от различните региони на България. Конкурсът е част от календара за извънкласни дейности на Министерството на образованието и науката и се провежда с подкрепата на Националния дворец на децата в София.

В тазгодишното издание са поканени младите таланти от цялата страна от всички училища, читалища, школи по изкуствата, клубове, центрове за работа с деца и други образователни организации за извънучилищна дейност.

Разбирайки, че в настоящата ситуация фокусът на всички е опазването на здравето ни, ние от А.Р.И.З -7 бихме искали да насърчим децата активно да се включат в конкурса и да им предоставим тази чудесна възможност да творят с вдъхновение. За пореден път ще търсим просторите на детската фантазия и начина, по който малчуганите претворяват на белия лист любимите си баби и гозби. Очакваме творбите им да ни пренесат в уюта на бабиния дом в градове, села и махали, а споделените истории да затрогнат сърцата на всички, които се докоснат до тях, споделят организаторите.

Рисунки и/или литературни творби трябва да се изпращат на адреса на Националния дворец на децата в София, бул. „Александър Стамболийски“ 191. Крайният срок е 31 март 2021 г. На плика, с който се изпращат творбите, трябва да бъде посочено, че са за Националния конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба“. За творби, изпратени по пощата, важи пощенското клеймо на пратката.

За участие в конкурса се допускат деца на възраст до 14 години. Няма ограничения в броя на изпратените рисунки от едно дете. Те трябва да бъдат с размер 35х50 см. Авторите са разпределени в 3 възрастови групи – до 7 години, от 8 до 10 г. и от 11 до 14 г. Няма такса за участие. Подробности може да се намерят на фейсбук страницата https://www.facebook.com/receptitenabababg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *