Катрин Панкол Буболечка в кревата

Френската писателка Катрин Панкол се завръща с романа „Bed Bug. Буболечка в кревата” – още едно свидетелство, че въображението й е неизчерпаем извор на увлекателни истории!

Буболечка в кревата“ (превод: Галина Меламед, стр. 320, цена: 17 лв.) рисува образа на съвременна млада жена с успешна кариера, уверена и силна в професията, но объркана и безпомощна в интимните взаимоотношения. Образ, в който много млади жени ще се разпознаят! Роз е млада и талантлива биоложка. Нейна страст са насекомите и особено една светулка, от която се надява да добие лекарство против рак. Лео също е биолог, работи заедно с нея в Париж и Ню Йорк. Всичко сякаш върви прекрасно, само дето Роз не успява да изгради истинска здрава връзка със своя колега. Тя владее сексуалната алхимия на „буболечките“, ала ще й помогне ли това да преодолее собствените си проблеми? Авторката умело вниква в съзнанието и душевността на своята героиня, в травмите от детството, оставили дълбок отпечатък върху нейния емоционален свят, в сблъсъка с властната майка, за да стигне до корените на неспособността й за пълноценен любовен живот.

Катрин Панкол е родена в Казабланка през 1954 година. Завършва френска филология, известно време преподава, след което се отдава на журналистическото поприще. Трилогията, която започва с „Жълтите очи на крокодилите“, я изстрелва в орбитата на най-четените писатели на Франция. В „Три целувки“ съдбите на героите се вият и преплитат, белязани от заговори, предателства, полуистини и надежди. „Любов, огромна като катедрала” е епистоларен роман, изпълнен с много лиризъм, а „Тук съм преди теб” е разказ за мъчните пътища към съкровеното аз и към интимния свят на човека насреща. През 2017 г. „Колибри” издаде и „Красив имидж”, романизирано есе, вдъхновено от истинската история на Жаклин Кенеди. Днес Катрин Панкол е преведена на 30 езика, от книгите й са продадени милиони екземпляри в цял свят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *