Линда Ла Плант Вдовиците

На 12 февруари британската кралица на трилъра Линда Ла Плант влиза в книжарниците с безапелационния бестселър „Вдовиците“. Преводач на българското издание е Александър Драганов, корицата е дело на Живко Петров.

Вдовиците“ (440 стр., цена: 19 лв.) ни среща с Хари Роулинс – професионален крадец, извършил множество успешни обири в дългогодишната си кариера. До деня, в който късметът му изневерява, и той, заедно с двамата си съучастници, загива в експлозия. Когато вдовицата му Доли открива в банков сейф счетоводни книги с подробни описания на всички негови операции, включително и на последната, тя си дава сметка, че има три опции: да забрави за тях; да се отърве от тях, като ги предаде на полицията или като ги продаде на местните мафиоти, които определено проявяват интерес; да се свърже с другите две вдовици, Линда и Шърли, и да довършат започнатото от покойните им съпрузи. Доли избира третия вариант, като привлича към екипа и красивата стриптийзьорка Бела. Сега вече четирите дами могат да се заловят за работа.

Родена през 1943 година, Линда Ла Плант е авторка на над 30 трилъра, превърнали се в световни бестселъри, както и на криминални телевизионни сериали, удостоени с множество награди. Доли Роулинс, Джейн Тенисън, Лорейн Пейдж, Ана Трейвис, Майк Уокър са героите на поредиците, които са нейна предпочитана литературна форма. От романите на Ла Плант са продадени над 2 милиона екземпляра в 20 страни. Големия си пробив писателката прави през осемдесетте години на миналия век с трилогията: „Вдовиците“, „Отмъщението на вдовиците“, „На свобода“ – книги със зашеметяващи фабули, които държат читателите в трескаво очакване до последната страница!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *