Над 90 творби показва Младежката художествена изложба в галерия „Байер“ в Стара Загора

Пандемията забави, но не успя да отложи традиционната Младежка художествена изложба и галерия „Байер“ в Стара Загора отново отвори врати за млади художници – работещи (до 35-годишна възраст), ученици и студенти.

Организаторите на изложбата отново са фондация „Пламък – Стара Загора“, Представителството на СБХ в Стара Загора, фондация „Постижения“, Дружеството за разпространение на знания – Стара Загора, с подкрепата на община Стара Загора и изключителното медийно партньорство на вестник „Национална бизнес поща“.

В изложбата, след журиране от страна на Представителството на СБХ, са допуснати 32-ма млади творци, при коректно спазване на условията за участие, и са представени пред публиката повече от 90 творби – разнообразни по тематика, стил и размери.

Свежест, цветове, които радват, и теми, почерпени от българската природа и съвременните представи на младите творци за света, в който живеем – това е характерно за тазгодишната изложба. Прави впечатление засиленото участие на графиците, активизирали са се студентите и това е нова стъпка напред в подготовката и представянето на Младежката изложба. Има участници от Стара Загора, Казанлък, Хасково, Пловдив, София, подчертано е присъствието на участниците от НУПИД „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък и Тракийския университет.

С грамоти са отличени: за първа награда Свилена Тенева, втора – Георги Маринов, трета – Миглена Колева; номинации получиха Владимир Колев, Паулина Димова и Тома Томов.

Изложбата е отворена за публиката в Стара Загора до 27 февруари, а след това ще гостува на Художествената галерия в Раднево.

Успех на младите творци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *