Народното събрание приключва на 25 март

Две седмици работа остават на това Народно събрание, решиха депутатите от мнозинството по предложение на ГЕРБ. Пленарни заседания от сряда до петък ще има и другата седмица, последното ще е на 5 март. След това народните представители влизат в предизборна кампания, но от 8 до 24 март могат да бъдат привиквани за извънредни заседания. Парламентарният контрол в същия период ще бъде само писмен. Официално 44-то Народно събрание ще бъде закрито на 25 март.

Трета поредна седмица управляващите не допуснаха в дневния ред законодателните предложения на БСП за Изборния кодекс – за видеонаблюдение при преброяването на бюлетините и изчистване на избирателните списъци от фантоми. Предната седмица парламентарната шефка Цвета Караянчева излезе с оправданието, че била наредила на правната комисия да придвижи законопроекта на БСП, но още чакали становища по него. Този път управляващите дори не дадоха обяснение на въпроса, поставен от трибуната от социалиста Филип Попов. Според него това означава, че ГЕРБ не иска честни и прозрачни избори.

Още един депутат от ГЕРБ напусна парламентарната група и партията, за да се присъедини към новата формация на Цветан Цветанов. Владислав Николов изчака последния момент да се обяви за „независим“, а по-късно стана ясно, че е оглавил плевенската листа на „Републиканци за България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *