Още депутати на БСП тръгват към нов мандат

Областният съвет на БСП в Перник излезе с декларация, в която категорично подкрепя кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент. Социалистите се консолидираха и около искането в кандидат-депутатската листа мястото за гражданската квота да бъде трето вместо второ. Настоящата депутатка Евдокия Асенова получи най-много гласове, следват я председателят на МО в областта Станислав Павлов и лидерът на трънските социалисти Ташко Минков. Следващото място отново е за гражданска квота или коалиционен партньор, а листата се допълва от бившия областен управител Иван Димитров и Василена Петрова от Брезник.

Предвожданият от Велизар Енчев 29 МИР също е готов с листата си. Хасковските социалисти отредиха второто място за екскмета на Харманли Михаил Лисков. Трета и четвърта позиция заеха настоящите депутатки Виолета Желева и Смиляна Нитова. Пето, осмо и дванадесето място са отредени за коалиционни партньори или гражданска квота. Шести е председателят на общинската организация в Симеоновград Никола Георгиев, следва го шефката на общинските съветници от БСП в Харманли Диляна Комитова. Челната десетка допълват инж.Атанас Атанасов и лидерът на областното МО в БСП Емил Димитров. В листата влизат още общински съветник, икономист, политолог и др. На последното 16 място се класира отговорникът за областта, столичанинът Ленко Петканин.

Със скандал премина заседанието на социалистите в Благоевград – делегати и общински председатели напуснаха областния съвет в знак на несъгласие с методиката, по която се избират кандидат-депутатите. След определения от НС водач проф. Георги Михайлов в крайна сметка се нареди Емил Колевичин от БСП в Разлог. Трети е председателят на общинския съвет на БСП в Сандански Младен Тимчев. Гражданската квота, която все още не е попълнена, е за 4, 12, 14 и 20 място. Досегашният депутат от Гоце Делчев Богдан Боцев е пети, следват го зам.-кметът на Благоевград Любен Милев и Максим Илиев от Петрич. Ина Бойчева от Хаджидимово и Димитър Юнчов от Банско допълват челната десетка.

32 от общо 33 членове са се включили в заседанието на ОблС във Враца за подредбата на предизборната листа. След тайно гласуване след водача Анастас Попдимитров се нареди областният председател на БСП Иво Лилов. Третото и шестото място са за коалиционен партньор или гражданска квота, затова четвърти се нарежда бившият кмет на Мездра Генади Събков, а след него е председателката на козлодуйската организация Даниела Цолова.

След вълна от отводи стана ясно, че в листата на БСП за Пловдив област остават празни места. Липсите вероятно ще бъдат попълнени от НС на партията. След Манол Генов засега се нарежда колежката му от НС Веска Ненчева. Светозар Лавчев от Първомай, Петър Антонов от Раковски, Захари Христов от Родопи и други допълват списъка.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *