Седмица на Васил Левски с Националния военноисторически музей

Националният военноисторически музей (НВИМ) организира от 15 до 19 февруари онлайн игра за своята публика. Във всеки от петте дни във фейсбук профила на музея ще бъде публикуван въпрос с няколко възможни отговора, свързан с живота и делото на Апостола на свободата. От 9 до 17 ч. любознателните могат да дават своите отговори, след което всеки ден на лотариен принцип ще бъдат избрани петима от позналите верния отговор участници. Те ще получат едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парка-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна, и Музея на авиацията в Крумово, научи ДУМА от Славея Сурчева.

Целта на играта е в седмицата, когато отбелязваме 148-ата годишнина от гибелта на Левски, да си припомним неговото дело и да почетем завета му. С обявяването на верните отговори екипът на музея ще публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.

На самия 19 февруари всеки посетител, с помощта на музеен експерт, ще има възможността да се запознае отблизо и да научи историята на малкото запазени вещи на Васил Левски в НВИМ – косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, подарено от чичо му, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870.

Достъпът до експозицията на НВИМ се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Разрешени са индивидуални и семейни посещения, с максимален брой до 4 човека. Временно са отменени груповите посещения, провеждането на групови беседи и образователни програми, припомнят от НВИМ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *