И метрото при Интер експо център протече

Протече пешеходният тунел на метростанция „Интер експо център – Цариградско шосе“. За теча и напуканите стени на тунела съобщи арх. арх. Борислав Игнатов, общински съветник от „Демократична България“. Във Фейсбук той показа снимки на аварията и коментира: „Още един потъващ, напукан и течащ тунел на метрото с разсипано оборудване за стотици хиляди левове! Още една тотална щета.“

„Снеготопенето на нежната покривка от три пръста сняг е предизвикало катастрофа вътре“, допълни общинарят. Не работят и двата асансьора и травелатора в метростанцията, пише Медиапул.

Преди две седмици тежка авария спря участъка от третия лъч на метрото между станциите „Хаджи Димитър“ и „Театрална“. От „Метрополитен“  обявиха, че обилните валежи и покачването на Перловската река са причина за дефектите. Не се знае колко време ще отнеме ремонтът.

Преди това, на 11 януари, след първия по-сериозен дъжд тази зима пропадна тротоарът при Медицинска академия в близост до метростанцията. Преди ден стана ясно, че разширяването на третата линия е отрязано от европарите за транспорт и затова кабинетът „Борисов“ спешно пробва да осигури финансиране на подземната железница по Плана за възстановяване на ЕС. Няма обаче никакви гаранции, че този проект ще бъде одобрен, напомня Медиапул.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *