Карнавалът във Венеция стартира онлайн

Коронавирусната пандемия лиши Венеция от традиционния карнавал на живо тази година, но днес се открива неговото онлайн издание, пишат италианските електронни издания.

Мотото на онлайн карнавала е „Магията на карнавала във Венеция идва при теб, където и да си“. Днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари почитателите на карнавала могат да проследят всяка вечер от 17 до 18,30 ч. стрийминг версия на шоуто, която ще се излъчва от двореца Ка Вендрамин Калерджи – палацото, в което е Казиното на Венеция. Излъчването на проявата ще е в официалните канали на карнавала в социалните мрежи Youtube, Facebook, Instagram, Twitter и Telegram и по телевизия „Телевенеция“. Иначе днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари ще има и редица онлайн ателиета за карнавални костюми и маски, за театрални маски, за марионетки, за традициите на карнавала.

Въпреки че няма да има издание на проявата на живо, остават някои знакови моменти от карнавала. От 11 до 14 февруари онлайн ще се проведе конкурсът за най-красива карнавална маска и костюм. Победителят ще бъде обявен на 14 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *