Лина Маймарова 5 стъпки преди крема

„5 стъпки преди крема“ е предназначена за всеки, който се интересува от професионалния начин за поддръжка на кожата, последователността и стъпките, които може да следва лесно у дома. Вече в наличност!

5 стъпки преди крема“ (160 стр., 20 лв.) ще ви предостави ценна информация за типовете кожа и подходящите козметични средства и процедури, за пилинга, хиалуроновата киселина и слънцезащитните продукти, за това как се променя кожата с времето и за грижите, които могат да забавят стареенето. По думите на авторката, над 50% от анкетираните използват сапун/гел-душ, шампоан или каквото им падне като измиващо средство за кожата на лицето, включително за дегримиране в деликатната зона около очите. Само 3% от тях знаят, имат точните продукти и следват професионалния протокол – стъпки за козметични грижи у дома. Оказва се, че много млади кожи имат драстично занижени показатели за еластичност, а противно на очакванията, по-възрастни дами и господа са с много по-добри показатели от по-младите кожи. Това е доказателство, че има пряка връзка между показатели като еластичност и хидратация, хигиенните навици и преждевременното състаряване на кожата и появата на бръчки. Авторката дава важни съвети и напътствия в отговор на въпросите, които най-често й задават в качеството й на професионалист и козметолог.

Коя е Лина Маймарова? Експерт козметик, външен експерт към Националната агенция за професионално образование при създаването на Държавните образователни стандарти за специалност „Козметика“. Основател на Националното сдружение на козметиците, член на борда на АМСПИКЗ, експерт по изготвянето и въвеждането на Европейски стандарт за услуги по козметика. Бизнес дама на годината, основател и собственик на независима компания за производство на професионални продукти и оборудване. Представител на редица международни компании. Основател и преподавател в Академия за подготовка на козметици и консултанти. Има редица патенти, свързани с развитието и производството на козметични експертни формули. В работата си като експерт козметолог е направила над 3000 теста и апаратно-емпирични изследвания с камери и сонди за определяне състоянието на кожата. Постоянно посещава международни форуми и специализирани конгреси и конференции по цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *