БСП има план за развитието на балнеотуризма

БСП има специален план за развитие на балнеотуризма, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която заедно с водача на листата в Пазарджик Пламен Милев и кандидати за депутати от „БСП за България“ се качи на влака от Септември до Велинград. Повече от 100 социалисти се возиха в единствената по рода си теснолинейка в страната в подкрепа на запазването и развитието на железниците. „България е страна с най-много минерални извори, които могат да донесат на региона икономическо развитие, работни места, добри международни отношения. Планът предвижда договори с други европейски държави, които да изпращат тук чрез техните осигурителни институти хора, които имат нужда от лечение с нашите минерални води“, изтъкна Нинова. По време на пътуването тя връчи членски карти  на нови членове на БСП от Велинград, Пазарджик, Ракитово и Септември.

Превръщането на Кърджали в атрактивна туристическа дестинация е един от акцентите на водача на листата Петя Михалевска. На среща с избиратели тя подчерта, че регионът е пропит с история и има огромен потенциал да привлича не само родни, но и чуждестранни туристи. Михалевска смята, че е крайно време държавата да обърне внимание на културно-историческото си наследство не само на територията на Кърджали, но и в цялата страна. Тя отбеляза, че съществуват над 400 описани културно-исторически обекта, които все още не са проучени, разработени и популяризирани. В листата на БСП за Кърджали е и Георги Кючуков, който е историк и активен участник в разкопките на Перперикон, което лично го ангажира с разгръщането потенциала на региона в тази насока.

Нито една общинска болница няма да бъде закрита или продадена при управление на БСП, защото те са гръбнакът на здравеопазването у нас. Категорично се противопоставяме на приватизацията на болницата в Раднево, заяви Корнелия Нинова, която бе и в Стара Загора, за да подкрепи кандидатите на „БСП за България“,

Водачът на листата за Велико Търново Явор Божанков даде началото на предизборната кампания от родния си град Горна Оряховица.  Моделът на Борисов е изчерпан и нашата историческа отговорност е да дадем на хората алтернатива, заяви той. Вчера кандидат-депутатите бяха първите гости на новия клуб на БСП в Лясковец. Бойко Борисов трябва да поиска прошка от народа, но едва ли ще я получи, заяви втората в листата Весела Лечева.

Нека заедно да променим корумпираното управление и да дадем шанс на България да тръгне по нов път, призова от Болярово водачът на листата Кристиан Вигенин. „Болярово се превърна в един от символите на съпротивата срещу беззаконията на властта. Заедно успяхме да отстраним председателя на БАБХ и министъра на земеделието, но нека сега заедно да отстраним и премиера Бойко Борисов“, обърна се той към присъстващите.

Кандидатите за депутати в Хасково начело с водача Велизар Енчев откриха предизборната кампания в Свиленград. Третата в листата Виолета Желева окачестви сегашното управление като символ на корупция, натиск и страх. Тя припомни, че България е на първо място в ЕС по доплащане на здравната помощ, и заяви, че този модел на здравеопазване трябва да се промени.

 

С екопризив за машинен вот

В тон с предизборната си програма, в която екологията е един от основните приоритети, БСП призовава привържениците си да гласуват машинно на парламентарните избори на 4 април. Социалистите смятат, че с този ход може да бъде спасена цяла гора.

Експертите в БСП са изчислили, че когато 4500 човека гласуват машинно, те връщат на природата цяло дърво. Ако един милион души използват машините, от изсичане ще бъдат спасени 222 дървета. Освен че е по-екологично, електронното гласуване ще съхрани и вота на хората, смятат социалистите, защото така ще бъдат намалени възможностите за злоупотреби.

Приканваме за машинно гласуване, за да покрием щетите върху природата, нанесени от ГЕРБ, заявиха социалистите въпреки позицията на управляващите, които настояват само за хартиени бюлетини. БСП ще продължи екологичната си инициатива и след изборите, като организира акции за засаждане на дървета.

В края на 2020 г., на среща с Националния съвет на Младежкото обединение на партията, председателят на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде създадена Национална младежка мрежа, която да работи за популяризиране на екологичната проблематика и да е непримирима към унищожаването на българската природа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *