Българското национално радио се включва в инициативата „You’ll Never Walk Alone“

Програмите на Българското национално радио ще излъчат песента „You’ll Never Walk Alone“ на 19 март в 9.45 ч. По инициатива на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) песента ще прозвучи едновременно в ефира на стотици радиостанции в Европа в знак на съпричастност и подкрепа в пандемията КОВИД-19.

„You’ll Never Walk Alone“ на групата „Gerry and the Pacemakers“ се превърна в истински химн на борбата със заразата. Тя е известна като химн на футболния клуб „Ливърпул“, но беше избрана заради текста си, който носи дух на подкрепа и оптимизъм. Точно преди година по инициатива на нидерландското обществено радио NPO песента беше излъчена едновременно от над 180 радиостанции, членуващи в EBU, сред които бяха и всички програми на Българското национално радио.

https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0&fbclid=IwAR2QHmaTw7mTWi1u1peNS-LXmXXqKaxHCfOGjbIc69fqEm-GFE-7MYyP0Ak

През 2020 г. „You’ll Never Walk Alone“ беше изпълнявана хиляди пъти от музиканти и любители, от лекари и доброволци в подкрепа на борещите се с коронавируса. Мелодията й звучеше пред КОВИД-отделенията и по празните улици, речитатив с текста й беше записан от английския ветеран капитан Том Мур, а изпълнението й – от Андреа Бочели.

https://www.youtube.com/watch?v=LcouA_oWsnU

С песента, изпълнена от Бритъни Хауърд и Крис Мартин, бяха почетени жертвите на КОВИД-19 по време на церемонията по връчване на наградите „Грами“ преди дни.

https://www.youtube.com/watch?v=YHd5L7rdmZM

През 2021 г. инициативата „You’ll Never Walk Alone“ поеха белгийското Радио 2 (канал на общественото радио и телевизия VRT) и водещият Свен Пишал, който призова: „Нека с тази песен да се замислим над тежката ситуация, в която живеем и в същото време да си спомним за всички вдъхновяващи и окуражаващи моменти от изминалата година.“

НИКОГА НЯМА ДА СИ САМ  (превод)

Когато преминаваш през буря, 

дръж главата си високо изправена. 

И не се страхувай от мрака, 

защото в края на бурята те чака позлатеното небе 

и сладката сребриста песен на чучулигата. 

Премини през вятъра, премини през дъжда, 

дори мечтите ти да са подхвърляни и разпилени. 

Продължавай да вървиш  

с надежда в сърцето 

и никога няма да си сам. 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *