Връщат всички ученици в клас

Има вероятност всички ученици са се върнат в клас от 18 март. Върху идеята умуват от министерството на образованието, научи kmeta.bg. Дали обаче това ще стане, зависи от ковид ситуацията у нас, която е доста динамична през последните дни. Другият вариант е учениците да преминат на изцяло присъствено обучение след пролетната ваканция, която е от 3 до 11 април за всички от 1 до 11 клас.

Припомняме,че миналата седмица учениците от 6, 9 и 12 клас се върнаха в класните стаи за период от две седмици. Това стана съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство. Към обучение в електронна среда пък преминаха децата от 5, 10 и 11 клас, които до 2 март бяха в присъствена форма на обучение. Те ще учат дистанционно до 17 март.

От 18 нататък няма изготвен график как ще продължи ротацията. Ясно е само, че децата от 1 до 4 клас продължават с присъственото си обучение, към което преминаха от 4 януари.

Каквото и решение да се вземе – дали ще се върнат всички в клас или пак големите деца ще се въртят ротационно, ще бъде оповестено тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *