Затвориха пътя за хижа „Алеко“

Заради  обилен снеговалеж и навявания пътят от „Драгалевци“ за хижа „Алеко“ в природен парк Витоша временно се затваря за движение.

Автобусите от линия 66 ще се движат до кв. „Драгалевци“, съобщават от Столична община.

В София са извършени обработки срещу заледяване. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини.

Обработени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите „Витоша“, „Панчарево“, „Овча купел“, „Красна поляна“, частично „Красно село“ и „Банкя“. Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища от „Драгалевци“ за „Алеко“ и от „Бояна“ за „Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат внимателно, призовават от Столична община. Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня.

Временно тази нощ движението по магистрала „Тракия“ от км 0 до км 55 беше ограничено за автомобили над 12 т в двете посоки. Причината беше силният снеговалеж.

Тази сутрин камионите могат да се движат по магистралата.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *