Конкурсът „Пролет“ на БНР набира нови български поп и рок песни до 31 март

Срокът за участие в конкурса „Пролет 2021“ на Българското национално радио за нова българска поп и рок песен е до 31 март, научи ДУМА от организаторите. Надпреварата е възможност за млади и утвърдени български изпълнители да стигнат до слушателите в цялата страна и чужбина.

„Пролет“ е най-утвърденият конкурс за поп и рок песен в България. Сред всички подадени песни селекционна комисия избира 12 финалисти, които ще бъдат многократно излъчвани по всички програми на БНР. Те ще се състезават за паричните първа и втора награда, отличието на публиката, приза за дебют и Голямата награда – участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Нидерландия. През 2019 г. Голямата награда спечели „Jeremy?“ с „Day After Day“, а през 2020 г. – „Hayes & Y“ с „Call the Police“.

Песните за участие в конкурса „Пролет 2021“ не трябва да са излъчвани в радио- и телевизионни програми, да не са издавани на аудио- и видеоносители, да не са изпълнявани на концерти или други събития и да не са публикувани в интернет. Записите на песните и формулярите за участие трябва да се изпращат до 15 ч. на 31 март на [email protected].

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *