Нов проект представя онлайн спектакли с историческа стойност

Новият проект на фондация „Хомо луденс“ – „Дигитален архив: Театър XX/XXI век“, започна на 26 март. Той предлага свободен достъп до спектакли с историческа стойност на едни от най-значимите фигури в сценичните изкуства през изминаващото столетие. Проектът е продължение в дигитална среда на традиционната рубрика „Архив Театър ХХ век“ на специализираното списание „Homo Ludens“, научи ДУМА от Десислава Димитрова, гл. експерт връзки с обществеността на НАТФИЗ.

Програмата на проекта се състои от шест заглавия, разпръснати в различни месеци. Излъчванията са през уикендите и ще бъдат достъпни от http://homoludens.bg/digitalen-arhiv/programa/ на територията на страната за 72 часа. Всички спектакли са със субтитри на български език. Те ще бъдат съпроводени с допълнителни материали, разказващи за представяните творци и тяхната работа.

Излъчванията започнаха на 26 март в 19 ч. със запис на „Арлекино, слуга на двама господари“ – легендарна постановка на Джорджо Стрелер по пиесата на Карло Голдони на сцената на „Пиколо Театро“ в Милано. Този спектакъл се показва по повод 100-годишнината от рождението на Стрелер, обявен за най-значимия италиански режисьор на XX век. Записът е достъпен до 29 март, 19 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *