Поетично-музикален фестивал, посветен на пролетта, се състоя в столичното читалище “ Славянска беседа“.

Поетично-музикален фестивал, посветен на пролетта, се състоя в столичното читалище “ Славянска беседа“. Авторка и ръководителка на проекта “ И дъжд, и слънце, и любов“ е Ирина Александрова – поетеса, журналистка и писателка, авторка на десетки сборници с поезия, романи , сценарии за телевизионни филми и редакторка на литературни антологии. Това бе първата изява на новосъздаден творчески съюз. Артистите Богдана Вульпе и Минчо Събев представиха творби на съвременни софийски поети. А музикалното оформление бе дело на пианиста Михаил Шишков, който освен талантлив музикант е и художник и поет.
В спектакъла беше включено и „Концертно рисуване на Иван Яхнаджиев и ученици“. На сцената, по време на рецитала художниците Ив.Яхнаджиев, Боряна Колева и малките Дарина Георгиева -5г и Мира Иванчева – ученичка в трети клас на Италианския лицей, сътвориха истинска феерия от багри, като емоционално предчувствие за наближаващата пролет.
Спонтанно създадените уникални картини бяха спечелени от щастливците на томбола Сред стихове, музика и живопис , зрителите доловиха изящните стъпки на настъпващата пролет. / Миро, по- късно днес, или утре мога да ти пратя снимка на детската картина, която спечелих на томболата/.
Newsmaker.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *