Дни на „Медея“ в Театър „Азарян“

Театър „Азарян“ ще отвори от 23 до 26 април сцената за четири последователни представления на „Медея“ и всичките си пространства (репетиционни, гримьорни, конферентни зали), в които ще бъде реализирана съпътстващата програма на „Дни на „Медея“, научи ДУМА от Николета Николова, Външни комуникации на НДК.

В съпътстващата програма всеки ще може да се включи безплатно – срещу закупен билет за представление и задължителна регистрация. Притежанието му дава право на избор за две събития. Ще имаме възможност да гледаме документалния филм на Найо Тицин, да се включим в обученията на композитора Асен Аврамов и актрисата и преподавателка в НБУ Ася Иванова, ще посвирим на баян със Стоян Караиванов, ще рисуваме с Цветелина Спиридонова, ще говорим с Георги Гочев – преводача на „Медея“, ще се запознаем със социодрамата на Александра Гочева и ще се срещнем с актьорите след последния спектакъл.

В съботата и неделята на Цветница ще може да прекараме почти целите дни в пространствата на Театър „Азарян“ и вечерта да посетим спектакъла „Медея“. Ако гледаме представлението с нашето дете, може да се регистрираме в събития от съпътстващата програма, в които да бъдем заедно с него, или в паралелни ателиета.

Наскоро проектът „Медея“ на актрисата Снежина Петрова и сдружение „Легал арт център“ получи наградата Европейски гражданин на Европейския парламент. Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти, които насърчават по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на държавите членки или за подпомагане на сътрудничеството в областта на културата, което утвърждава европейските ценности.

„Преди повече от една година за последен път се игра спектакълът „Медея“ в Театър „Азарян“. Оттогава се случиха невероятни събития, за които не сме и сънували. Кризата свали планираните представления през март, октомври и ноември 2020 г. Голяма част от публиката не си върна билетите и до този момент ги пази в очакване на нова дата. Ето защо решихме да направим голямо събитие, с което да благодарим на публиката, която ни подкрепи, и на тази, с която предстои да се срещнем в тези необичайни времена“, не крие вълнението си Снежина Петрова.

23 април е единствената дата, на която всички притежатели на билети от пренасочените дати през 2020 г. ще могат да гледат спектакъла. Те също ще могат да се включат в съпътстващата програма.

Пълната програма и предварителната форма за регистрация може да се намерят на https://legalart-centre.org/dni-na-medea/. Проектът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата. „Медея“ е част от артистичната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *