Налагането на определението на Xiaomi като „китайска комунистическа военна компания“

На окръг Колумбия (Окръжен съд на САЩ) разпореди отмяната на влизането в сила на наложената заповед на американското Министерство на отбраната (United States Department of Defense – DOD) и налагането на определението на Xiaomi като „китайска комунистическа военна компания“ (Communist Chinese Military Company – CCMC).

Съгласно предоставеното съдебно решение, Съдът отмени изцяло и с незабавно действие ограничението, наложено с регламент за изпълнение №13959 от САЩ, относно покупката на ценни книжа на Xiaomi и изискването за продажба на ценни книжа от лица от САЩ.

Xiaomi е публично търгувана и независимо управлявана компания, която предлага продукти за потребителска електроника само за гражданска и търговска употреба.

Смятаме, че решенията за определянето й като китайска комунистическа военна компания са произволни и необоснователни и съдът се съгласи с тази позиция. Планираме да продължим да настояваме съдът да обяви това определение като незаконно и окончателно да премахне това наименование.

Xiaomi e млада и енергична технологична компания. От години ние предлагаме на потребителите по цял свят невероятни продукти за потребителска електроника като смартфони и интелигентни телевизори на справедливи цени. Ние се ангажираме да работим с нашите глобални партньори, така че всеки човек по света да може да се радва на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *