Нинова гарантира чисти обществени поръчки

Честни и чисти обществени поръчки, без комисиони за властта и изнудване на бизнеса, обеща лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на предизборната си обиколка в Северозападна България през почивните дни. Тя категорично отхвърли натиска, който се оказва върху българските фирми, и се зарече да ги освободи от рекета, на който са подложени. Нинова наблегна на негативите, понасяни от бизнеса, върху който се изсипва цялата репресивна машина, а държавната администрация се използва като бухалка за непослушните. Затова БСП ще бъде партньор на честните предприемачи, които ще имат свобода да се развиват и правят реална икономика, коментира лидерът на социалистите. Тя се обърна към бизнеса, че след 4 април вече няма да пълни джобовете на определени политици, а ще произвежда брутен вътрешен продукт в полза на цялото общество.

Нинова посети Козлодуй, Мизия, Мездра и Враца, където се срещна с членове на партията и симпатизанти на червената идея. „Опитите на ГЕРБ и Бойко Борисов да всеят страх и паника сред населението са доказателство за това, че и правителството, а и самият Борисов търсят компенсация за категоричния си провал“, заяви Нинова.

Идеите за развитие на икономиката представи в Пиринския край водачът на листата в Благоевградска област проф. Георги Михайлов. На срещи в Белица и Якоруда той заяви, че тя трябва да се развива регионално с усилията и управлението на всеки регион. Проф. Михайлов припомни, че в Благоевградско има важни транспортни коридори, традиции в зеленчукопроизводството, овощарството и тютюнопроизводството, както и в туризма.

Няколко предизборни срещи проведе през последните дни Явор Божанков, водач на листата на „БСП за България“ във Великотърновска област. В Долна Оряховица и Първомайци той припомни, че бъдещите народни представители от БСП не предлагат баснословна за българската икономика минимална заплата от по 2-3 хил. лева, но са изчислили ефекта от данъчни промени, които ще оставят повече пари в семейните бюджети. За работещите родители да бъде въведен необлагаем минимум от 500 лева месечно за всяко дете, ненавършило 18 г., призова той.

Темата за реформите в образованието коментира Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП и кандидат за народен представител в Ловеч. Тя настоя за пълен преглед на учебното съдържание и промяна, която да бъде съобразена с възрастта на децата, за да могат да го разбират. Анастасова бе категорична, че квалификацията на учителите е опорочена и липсва всякакъв контрол върху качеството й.

Кандидатът за народен представител в 24 МИР Борис Цветков се срещна с жители на с. Бусманци, които поставиха редица проблеми, които от години не са решени, като липсата на канализация. Те искат Столичната община и концесионерът „Софийска вода“ да предприемат конкретни стъпки и да се ангажират със срокове за изграждането й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *