Нинова: Нашата сила е в хората

В момента „нови“ проекти се опитват да се заявяват като алтернатива на сегашния модел, а последните 4 години тези хора бяха или министри, или вицепремиери, или партньори на Борисов, или заемаха високи постове с гласовете на ГЕРБ. Тази констатация направи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред водачите на листи на левицата. „Благодаря на всички членове на партията, че минахме през този период не само като ясна и категорична опозиция, но и изработихме и представихме конкретни алтернативи във всички политики, което в момента ни прави в най-висока степен готови за тези избори и за управление на страната“, отбеляза председателят на социалистите. Тя изтъкна, че в листите на „БСП за България“ има професионалисти, честни хора от различни сфери на обществения живот, които ще работят за реализирането на партийните политики с грижа за хората. „Нашата сила е именно в хората. Колкото и да ги облъчват от телевизорите, те знаят, че не живеят добре и искат промяна и сигурност. Ние можем да им ги дадем. Срещу нас се е изправила огромна машина за манипулации, лъжлива пропаганда, обработване на общественото мнение с всякакви методи, но това няма да ни изплаши“, категорична бе Нинова.

Обещаното от ГЕРБ прочистване и нови лица в НС няма да се случи, стана ясно от листите на партията. Изключение правят само лисващите знакови лица, които са и част от ръководството на ГЕРБ – Красимир Велчев, който оглавяваше комисията по вероизповеданията, шефката на финансовата комисия Менда Стоянова и Димитър Лазаров, който председателстваше комисията за контрол на службите. От листите отсъства бившият финансов министър Владислав Горанов, както и настоящият зам.-председател на Народното събрание Емил Христов.

ГЕРБ залага на познатите стари депутати и министри. Любимецът, когото Бойко Борисов постоянно разхожда с джипката си – Николай Нанков, води ловешката листа, а начело на хасковската пак е Делян Добрев, който преди две години се оттегли от политиката заради местния „Кумгейт“. Бившият вътрешен министър Младен Маринов е кандидат от гражданската квота на ГЕРБ, макар премиерът да го отстрани заради връзките му с ДПС. Бившият външен министър от Реформаторския блок Даниел Митов от ДСБ пристана на борисовата партия и е нейн кандидат. В столична листа е намерил място и някогашното юридическо острие на властта Данаил Кирилов, който обаче бе уволнен заради конституцията-недоносче, а управляващите масово се разграничаваха от него и дори подхвърляха тежки оценки за работата му. Кандидат-депутат от ГЕРБ е и писателят Любен дилов, който смени доста партии.

Голямата новина в листите на ДПС е отсъствието на крупния бизнесмен Делян Пеевски. Тандемът Веселин Марешки-Валери Симеонов, е привлякъл старите футболни легенди Димитър Пенев и Петър Жеков. ВМРО пък залага на бившата манекенка Жени Калканджиева, чието име е забърквано в не един скандал. Актрисата Ернестина Шинова, певицата Кристина Димитрова и колегата й Искрен Пецов също са в листите на воеводите. Цветан Цветанов залага на спортисти за водачи на листи – бившият национал по волейбол Боян Йорданов е първи в 25 МИР, в Разград е треньорът по баскетбол Димитър Стефанов, а в Кюстендил – борецът Милослав Методиев.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *