БСП обясни бойкота на НС с липсата на социални закони в дневния ред

Не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание, в нея има лобистки текстове, но не и най-важните теми като социалните и икономически мерки. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в кулоарите, след като днешното заседание на парламента се провали, защото седмичната програма не бе приета.

Дневният ред, предложен от председателя на НС Ива Митева, не бе подкрепен от депутатите  на БСП, ДПС и ГЕРБ и това моментално накара „новите партии“ да ги обвинят в задкулисие и договорки.

От левицата са категорични, че не е имало предварителна координация кой как ще гласува.

Искаме да сме ясни, за да спрат други представители на политически партии да спекулират на гърба на нашата парламентарна група. Днес не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание по една единствена причина. За нас най-важни в момента са социалните и икономически мерки, които парламентът трябва да приеме, за да помогнем на икономиката, на бизнеса и хората. Нашата грижа в момента са доходите, помощ за безработните, помощ за възрастните хора и икономически мерки, които да гарантират стабилност и растеж на българската икономика, подчерта Нинова.

Тя обясни, че причината БСП да не подкрепи програмата е, че нито едно от техните предложения, направени в този смисъл, не се гледат в комисиите и не се включват в програмата за работа на Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *