„Има такъв народ“ отказа поканата на ГЕРБ за преговори

Политическа партия „Има такъв народ“ отказа консултации с ГЕРБ – СДС. Това обяви днес председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Знаете, изпратиха ни официално писмо от ПП ГЕРБ и присъдружната им СДС за консултации. Сега ще ви прочета нашият официален отговор, който след малко ще бъде изпратен при тях“, каза той.

„Уважаема, г-жо Атанасова, относно вашата покана за консултации по обсъждане на състав и структура на Министерски съвет на 22 април 2021 г. заявяваме следното. Още преди конституирането на настоящия парламента ПП „Има такъв народ“ заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме, каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. За това намираме за естествено да откажем предложените от вас консултации“, изчете писмото Тошко Йорданов.

На въпрос дали „Има такъв народ“ ще изпълни мандат за съставяне на правителство, Йорданов отговори: „Първо, да го получим“.

Разговорите с партията на Слави Трифонов трябваше да са втория опит за кабинета „Митов“.

Вчера за разговори бяха поканени и депутатите от „Демократична България“, но в официална позиция те отказаха да преговарят с ГЕРБ и СДС за бъдещ кабинет.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков заяви,

че ще върнат мандата за съставяне на правителство най-вероятно още днес.

Той взе думата по време на дебатите по проекторешението за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка.

„Ако искате да спрете всички концесии, всички сделки, всички назначения, трябва да направите правителство, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите неадекватни изказвания от всички страни“, коментира Тома Биков.

И отбеляза, че пред страната има изключително важни предизвикателства.

„Намираме се в здравна криза, в социални и икономически затруднения“, отсече той.

„Намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство, посочи той. „Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес“, каза още Тома Биков.

Той коментира, че няма значение дали мораториумът е бил приет миналата седмица или тази, защото е противоконституционен, но големият проблем е, че не знаем какво се случва в държавата.

Хаджигенов: Трябва да се състави правителство

ИТН няма да преговаря за кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС

„Демократична България“ отказаха поканата на ГЕРБ за преговори

Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *